Andreas har hatt en spennende karrierevei, fra livvakt og ungdomspastor til frontend-utvikler. Nå studerer han ved Noroff og drømmer om en fremtid hvor han kan kombinere teknologi, kreativitet og kommunikasjon.

Andreas Abrahamsen er en mann med en allsidig bakgrunn og mange jern i ilden. 29-åringen fra Karmøy er trebarnspappa, ektemann, miljøarbeider, og nå student på frontend-utvikling ved Noroff. Hans reise til teknologibransjen har vært alt annet enn rettlinjet. Fra butikkjobber og teologistudier til en karriere som livvakt og ungdomspastor, har Andreas alltid søkt utfordringer – noe som til slutt ledet ham til å studere teknologi.

Jeg ønsket en jobb som ga meg mer tid med familien. Andreas Abrahamsen

Fra livvakt til teknologi

- Frem til jeg ble 20 var det stort sett butikkjobber det gikk i, men etter hvert begynte jeg å jobbe som vekter, og deretter som livvakt for både norske og utenlandske kunder.

Samtidig med denne fysiske og utfordrende jobben, startet han på teologistudier for å bli pastor. Etter at han og kona flyttet til hennes hjemsted på Karmøy, tok livet en ny vending. Andreas begynte å jobbe som ungdomspastor, en rolle som krevde mye kveldsarbeid. Dette førte til en erkjennelse om at det kanskje var på tide å finne en jobb med mer forutsigbare arbeidstider.

- Jeg ønsket en jobb som ga meg mer tid med familien, forklarer han.

Det var da en kamerat som jobbet som utvikler, inspirerte ham til å vurdere en helt ny karrierevei.

Fascinasjonen for frontend-utvikling

Andreas ble fascinert da han så hvordan kompisen kunne skape noe fra bunnen av gjennom kode.

- Det så komplisert ut, men samtidig utrolig kult, forteller Andreas.

Etter den samtalen bestemte Andreas seg for å dykke dypere inn i teknologiens verden. Han begynte å utforske forskjellige utdannelsesmuligheter, og det var her Noroff kom inn i bildet.

Noroff gjorde det mulig for meg å studere ved siden av alt annet. Andreas Abrahamsen

- Jeg har lenge hatt en stor fascinasjon for teknologi og IT-bransjen, men jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle bli en del av den. Det virket stort og overveldende, men jeg erfarte at når man bare bestemmer seg og begynner, så kan det aller meste læres. Man må bare ha tro på seg selv.

Valget om å studere på Noroff var enkelt for Andreas. Som trebarnspappa med en travel hverdag, var fleksibiliteten nettstudier tilbyr, avgjørende.

- Noroff gjorde det mulig for meg å studere ved siden av alt annet. Det er skreddersydd for sånne som meg, som ikke finner ut hva de vil bli når de blir voksne, før de har blitt det, sier han.

Selv om studiene er krevende, har Andreas virkelig trivdes med sitt første år som frontend-utviklingsstudent.

- Helt fantastisk. Krevende, ja! Men utrolig kult å lære så mye på så kort tid.

Han trekker også frem det sterke samholdet i klassen som en viktig del av studieopplevelsen.

Neste år skal jeg vie en av mine medstudenter – vi har virkelig blitt en gjeng som bryr oss om hverandre. Andreas Abrahamsen

- Høydepunktet i fjor var nok gledesrusen over levert eksamen!

Han deler også en artig anekdote om hvordan hans bakgrunn som pastor snart skal komme til nytte igjen:

- Neste år skal jeg vie en av mine medstudenter – vi har virkelig blitt en gjeng som bryr oss om hverandre.

Kreativitet og kommunikasjon i fokus

Som frontend-utvikler får Andreas muligheten til å kombinere flere av sine lidenskaper, spesielt innen design og brukeropplevelse.

- Jeg valgte frontend fordi det kombinerer kreativt arbeid med tekniske ferdigheter. Jeg liker å skape grensesnitt som ikke bare ser bra ut, men som også er intuitive og enkle å bruke.

Selv om han er lidenskapelig opptatt av frontend, erkjenner Andreas at hans naturlige talenter ligger i kommunikasjon og samhandling med mennesker.

- Mitt ønske er å komme meg inn i bransjen, også kanskje fungere som et ledd mellom utviklere og kunder, sier han.

Han ser for seg en karriere hvor han kan balansere både teknisk arbeid og kundekontakt, kanskje til og med prosjektledelse på sikt.

Jeg drømmer om å utvikle gode produkter som kundene blir fornøyde med, samtidig som jeg får være med å dra et firma til nye høyder. Andreas Abrahamsen

Fremtidsplaner og drømmer

Å være student, miljøarbeider og småbarnsfar krever mye av Andreas, men med støtte fra familien og fleksibiliteten i Noroffs opplegg, har han funnet en god balanse.

- Fleksibiliteten Noroff legger opp til gjør at jeg kan nettopp det. Det at jeg kan styre tiden min selv, i småbarnsfasen, er helt perfekt.

Andreas jobber deltid som miljøarbeider og dedikerer i tillegg tid til studiene sine hver dag. Han er også rask med å trekke frem kona Eline, som han har vært gift med i åtte år, som en viktig støttespiller.

- Dette hadde ikke gått like bra uten en oppofrende og fantastisk kone.

Andreas ser frem til å fullføre utdanningen og håper å lande en jobb hvor han kan kombinere teknisk arbeid med kundekontakt.

- Jeg drømmer om å utvikle gode produkter som kundene blir fornøyde med, samtidig som jeg får være med å dra et firma til nye høyder.

Men livet handler ikke bare om jobb for Andreas. Han har også store mål på det personlige plan.

- I privatlivet jobber jeg med å være en god pappa, en god ektemann, og god på å være tilstede i hverdagen. Men jeg har også en langsiktig drøm om en deltagelse i VM og EM i Braziliansk Jiu Jitsu. Det er et hårete mål å sette seg, men hårtapet mitt er så voldsomt at det tror jeg vil gå fint, sier han med et glim i øyet.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top